Foto: Radio Koper/Karin Zorn Čebokli
Foto: Radio Koper/Karin Zorn Čebokli

Za dve parceli, ki sta namenjeni gradnji stanovanjskih blokov, so prispele tri ponudbe. Najboljšo, 201 evro za kvadratni meter, je podala družba Gladius Trg. Na razpisu za prodajo zemljišča za gradnjo poslovno-stanovanjskega objekta, kjer je bil pogoj, da bo v njem sedež banke, pa je bila uspešna Primorska hranilnica Vipava, ki je ponudila 120 evrov na kvadratni meter.

S kupci še usklajujejo pogodbe, občina pa že hiti z nadaljnjimi postopki, pravi vipavski župan Goran Kodelja: "Najprej moramo dokončati projekt ureditve komunalne infrastrukture, vključno z novo povezovalno cesto znotraj naselja, ki bo omogočila dostop gradbeni mehanizaciji. Kasneje jo bomo uredili kot dodatno povezovalno pot za stanovalce, ki jim bo omogočala, da ne bodo vezani le na en uvoz in izvoz. To bo zelo razbremenilo promet."

Projektanta so že izbrali in upajo, da bi lahko v decembru že iskali gradbeno dovoljenje. Če bodo uspešni, tako Kodelja, bi lahko investitorji že v prihodnjem letu začeli z gradnjo približno 35 stanovanj. Predsednik uprave Primorske hranilnice Vipava Klemen Bajt je pojasnil, da je projekt za njihovo novo upravno stavbo v pripravi zato trenutno težko opredeli časovnico izvedbe.