Foto: UTVV
Foto: UTVV

Vipavski svetniki so včeraj razrešili enega predstavnika občine v svetu zavoda za turizem, saj sta dva člana, po tem, ko je skupina svetnikov podala predlog za njihovo razrešitev, ker niso opazili napake v poslovnem poročilu, že prej odstopila. Ena od podpisnic predloga, predsednica odbora za turizem Natali Panič Nardin: "Naš predlog je bil večinsko sprejet in mislim, da je to pot do tega, da pridemo do sveta zavoda, ki bo deloval gospodarno in zastopal interese občine ter občank in občanov."

Svetnik Alojzij Adamič se z razrešitvijo ni strinjal: "Razlogi se mi niso zdeli tako hudi, da bi bilo potrebno člane razrešiti."

V svet zavoda za turizem so včeraj že imenovali dva nadomestna člana, tretjega pa bodo imenovali predvidoma na redni junijski seji. Med prvimi nalogami prevetrenega sveta zavoda bo izbira novega direktorja. Podžupan Jožko Andlovic, ki je ob odsotnosti župana Antona Lavrenčiča vodil izredno sejo, je povedal: "Ravno zato, ker so vmes odstopili drugi, smo bili primorani, da pohitimo in imenujemo nadomestne člane, da bo nov direktor ali direktorica potrjen v čim večji sestavi sveta."

Na razpis za direktorja naj bi sicer prispelo šest prijav, od tega naj bi bile tri nepopolne.