Foto: Radio Koper/Mariša Bizjak
Foto: Radio Koper/Mariša Bizjak

Dobri dve uri dolg delovni posvet je bil za medije zaprt, po kratkem fototerminu so se ministri razkropili po različnih lokacijah na ožjem Goriškem, Idrijsko-Cerkljanskem in Posočju. Tu bodo med drugim podpisali tripartitno pogodbo glede gradnje in upravljanja doma starejših občanov v Bovcu, za kar bo država namenila dobrih pet milijonov evrov.

Ogledali si bodo, kam bi iz središča Tolmina preselili policijsko postajo, za kar naj bi do leta 2025 namenili tri milijone, obiskali tamkajšnjo najbolj obremenjeno gorsko reševalno postajo pri nas, Tolminski muzej, govorili o naložbah in novem zaposlovanju v podjetju TKK Srpenica ter se seznanili glede nujnega črpališča goriva za helikoptersko enoto na letališču Bovec.

Spregovorili bodo o aktualnih težavah z zdravstveno oskrbo v razpršeno poseljenem Posočju, še posebej na Bovškem, kjer je letos poleti poskusno prvič stalno prisotno reševalno vozilo.

Skupaj z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji bodo celodnevno dogajanje sklenili ob 19. uri na javni tribuni v Novi Gorici.