Foto: SNG Nova Gorica/Damir Ipavec
Foto: SNG Nova Gorica/Damir Ipavec

Ustanovo prevzema v dobri kondiciji, nacionalni gledališki hiši pa želi dodati še večjo prepoznavnost v ožjem in širšem prostoru. Mirjam Drnovšček je kot vodja za stike z javnostjo v SNG Nova Gorica službovala pred leti. Zatem pa desetletje uspešno vodila Prešernovo gledališče Kranj. S kakšnimi izzivi in načrti sprejema novo direktorsko mesto?

Mirjam Drnovšček Foto: SNG Nova Gorica/Tania Mendillo
Mirjam Drnovšček Foto: SNG Nova Gorica/Tania Mendillo

"Direktorsko mesto v Novi Gorici je vsekakor velik izziv, saj gre za nacionalno gledališče, dosti večje kot tisto, ki sem ga vodila v Kranju. Verjamem oziroma upam, da bom z izkušnjami, ki sem jih dobila, znala pripomoči k temu, da bo gledališče v Novi Gorici raslo naprej. Vsekakor sem ga dobila v dobri kondiciji. Za kar sem hvaležna Maji in Marku. Verjamem, da lahko krenemo po tej poti uspešnega gledališča, pomembnega snovalca gledališke umetnosti v Sloveniji."

Gledališče je zadnji mandat vodila Maja Jerman Bratec. Prevzela ga ni v najbolj rožnatem stanju, vendar direktorski stol, odhaja namreč v pokoj, zapušča zadovoljna: "Moram reči, da sem kar zadovoljna. Če se malo športno izrazim, gledališče zapuščam, tako kot tudi umetniški vodja, v zelo dobri kondiciji. Tako v umetniškem sektorju kot v segmentu financ in nenazadnje tudi v segmentu obiskovalcev, kar je v tem neprijetnem covidnem času tudi izjemno pomembno."

Pred SNG Nova Gorica so novi izzivi. Nova direktorica mora na podlagi prijav izbrati še umetniškega vodjo. Letošnja sezona se je z uspešno predstavo Čriček in temačni občutek že začela in bo ponudila še šest premiernih uprizoritev. Ob tem pa še predstave spremljevalnega programa.