Foto: Jaka Koren
Foto: Jaka Koren

Obiskovalci si lahko privoščijo lahko tudi voden ogled tamkajšnjih čudes ali pa na kreativni delavnici spoznate delo kamnoseka in si izdelajo kamniti spominek.

Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov je ponudnike v želji po boljši prepoznavnosti, povezala že drugo leto zapored. Pristnost tega območja lahko obiskovalci spoznavajo vsak dan v tednu, ob določenih urah in po enotnih cenah.

Strokovna vodja destinacije Kras in Brkini, Katja Kralj, je povedala:"Obiskovalci se bodo lahko razvajali z izvirnimi jedmi, izjemnimi vini, lokalnimi dobrotami, dan si bodo lahko popestrili z vodenimi ogledi čudes ali s kreativnimi delavnicami kamna. Domov bodo lahko odnesli košček Krasa in Brkinov, na degustacijah pa si bodo lahko iz kamenčkov in ruja sestavili unikaten obesek za ključe."

Povabilu k sodelovanju so se navdušeno odzvali tudi v Hiši Krasna v Lokvi, kjer so si lani prislužili nagrado Michelinov krožnik. Dajana Budak Škibin pravi: "Zdi se mi, da je zadnji čas, da se povežemo in da skupaj nekaj ustvarjamo."

Prav posebno doživetje pa lahko pričara kamnoseški mojster Jernej Bortolato: "Obiskovalci lahko preizkusijo, kako se kamen obdela, lahko si izdelajo obesek ... Večino zanimanja sicer izkazujejo tujci."

Obiskovalcem so pripravili vodene oglede znamenitosti, v lastni režiji pa lahko raziščejo tudi očarljive kraške vasice in brkinske griče ter lepote, ki jih skriva kraško podzemlje.