Učenci bodo nove prostore začeli uporabljati po krompirjevih počitnicah. Foto: Občina Hrpelje Kozina
Učenci bodo nove prostore začeli uporabljati po krompirjevih počitnicah. Foto: Občina Hrpelje Kozina

Trenutno se zaključujejo dela na Rodiški cesti. Urejajo cesto, javno razsvetljavo, parkirišča pred policijsko postajo in pošto, do robnikov krožišča nameravajo položiti asfalt, je izpostavila županja Saša Likavec Svetelšek in napovedala, da bo 2. oktobra sledila delna zapora ceste, saj se bodo najprej uredili en del krožišča, zatem pa še drugega: "Zapora je predvidena od 2. do 20. oktobra. Ob tem je občina na Direkcijo za infrastrukturo podala zahtevo, če bi se lahko za čas zapore tranzitni promet preusmeril na druge poti. Nismo še dobili odgovora, še čakamo." Konec oktobra bi moralo biti krožišče zaključeno.

Nadaljujejo se tudi dela na obvoznici, ki naj bi bila zaključena konec prihodnjega leta. Promet po obvoznici naj bi stekel v prvi polovici leta 2025.

Dela so pri koncu tudi pri vzpostavitvi povezovalnega vodovoda Ilirska Bistrica–Rodik, zaključujejo pa tudi dela na osnovni šoli, pove županja: "Kjer smo prizidali štiri učilnice in to bo zaključeno konec oktobra, tako da bodo otroci po krompirjevih počitnicah že v novih šolskih prostorih." Občina pa namerava zgraditi še nadstrešek pred šolo, trenutno je v fazi pridobivanja uporabnega dovoljenja.