Nina Golob Foto: Radio Koper
Nina Golob Foto: Radio Koper

Kot pravi, ji bodo dolgoletne izkušnje v turizmu dobro služile. Tudi pod njenim vodstvom prednostna usmeritev ostaja enaka, to je poudarek na zdraviliških in socialnih letovanjih za otroke in njihove družine ter izvajanje različnih izobraževalnih programov in šole v naravi.

Zdravilišče Rdečega križa Slovenije Debeli rtič je po krajšem zimskem premoru znova odprto. Lani je zabeležilo 110 tisoč nočitev, obiskalo ga je 17 tisoč otrok s spremstvom. Na zdraviliškem zdravljenju so jih obravnavali blizu 850. Na socialna letovanja jih je prišlo skoraj 2000. Šolo v naravi pa je izvedlo 150 skupin iz vse Slovenije. To je center, ki lahko sprejme 700 oseb in ki bo v središče vedno postavljal otroka, poudarja vodja Nina Golob, ki se je že srečala tudi z drugimi željami: "Predvsem zunanjih gostov, ki so zdravilišče na Debelem rtiču poznali po lepih savnah in bazenih. Bi se radi vrnili, a sprejeli smo odločitev: zdravilišče se 100-odstotno namenja zgolj otrokom, ki bivajo tukaj. Je povsem logično, da jim nameniš vse kapacitete."

Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Trenutno se pripravljajo na poletno sezono: "Vsi objekti so se že odprli in se vedno bolj polnijo. Začenjamo z urejanjem okolice in ni daleč čas, ko bo treba začeti pripravljati plažo. V tem zgodnjem času, pred šolskimi počitnicami, k nam prihaja vedno večje število zelo majhnih otrok z zelo resnimi in različnimi težavami."

Glede uvajanja morebitnih novosti je Golobova še zadržana. Pravi, da je zdravilišče dobila v dobri kondiciji z odlično ekipo, ki ji zaupa, si pa mora še nabrati kakšno izkušnjo. Tako kot programi so tudi naložbe v veliki meri odvisne od donatorskih sredstev. Lani jih je bilo za približno 400 tisoč evrov.