Stipe Vincek je dobitnik naziva Osebnost Primorske meseca avgusta. Foto: Primorske novice
Stipe Vincek je dobitnik naziva Osebnost Primorske meseca avgusta. Foto: Primorske novice

Stipe Vincek se je zmage v imenu vseh članov Moto klub Kondor iz Kopra iskreno razveselil. Tudi zato, ker humanitarna dejanja razbijajo mit o `strašnih motoristih´. "Zelo različni ljudje smo, a imamo skupno strast – motorje", pove zmagovalec. Ob tem takoj doda, da so pravo `fešto´ motoristi naredili že ob nominacij za Osebnost Primorske. Tako jih je razveselila že nominacija, kaj bo šele zdaj, ko so postali zmagovalci? Zmagovalci so namreč vsi člani, saj je Stipe Vincek le prvi med enakimi.

Pod sloganom Stori kaj dobrega zase in za drugega - daruj kri! so člani Moto kluba Kondor v izolskem transfuzijskem centru organizirali avgustovsko krvodajalsko akcijo, trideseto po vrsti. Ponosni so, ker so ponovno dali del sebe za nekoga drugega. V desetih letih, odkar so začeli akcijo, so darovali približno 250 litrov krvi.

Motoriste Kondorja tudi sicer krasi dobrodelnost. Že tradicionalno ob večjih praznikih obdarujejo socialno šibke družine, pomagajo otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami, z veliko mero sočutja zbirajo denar za zdravljenje hudo bolnih. Za člane kluba na čelu s predsednikom Stipetom Vincekom je na cesti na prvem mestu varnost, h kateri posebej prispevajo s svojim zgledom. "Motor je treba voziti z glavo, mladi in včasih tudi starejši motoristi so pogosto prepričani, da znajo že vse. Vozniški izpit še ne prinese izkušenj. Največ motoristov umre na cestah 5 km od doma, ker so tam manj previdni, saj cesto poznajo na pamet."

Člani Moto kluba Kondor darujejo kri trikrat letno, vselej z družbo, prijatelji. To srčno počnejo že deset let in zagotovo jih bo mesečna zmaga za Osebnost Primorske spodbudila k novim humanitarnim podvigom.

Pogovoru z osebnostjo Primorske za mesec avgust lahko prisluhnete s klikom na spodno povezavo. Z njim se je pogovarjala Nataša Benčič.