Policija in gasilci so zavarovali območje regionalnega RTV centra v Kopru. Foto: Radio Koper
Policija in gasilci so zavarovali območje regionalnega RTV centra v Kopru. Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Neznana prašnata snov v pošiljki, ki jo je danes dobila novinarka TV Koper-Capodistria Eugenija Carl, sodeč po prvih analizah ni nevarna za zdravje in življenje ljudi. To so ob 18.48 sporočili s Policijske uprave Koper in dodali, da policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij. Malo pred 19. uro so tako izpustili iz karantene štiri sodelavce Regionalnega RTV centra Koper, ki so prišli v stik s pošiljko in so bili zaradi tega skoraj pet ur v zapečatenem prostoru.

Že okrog 16. ure so potrdili, da niso nevarne sumljive pošiljke z belim prahom, ki so jih danes prejeli Državni zbor, antropologinja Svetlana Slapšak in nekdanji poslanec Jerko Čehovin.

Policisti in druge službe so izvajali vse dejavnosti po protokolu. Ta obsega delo več interventnih služb, in sicer policije, gasilske enote in delavcev Medicinske fakultete ali Veterinarske fakultete. Ob prijavi so prve aktivnosti policistov na kraju zavarovanje ožjega in širšega območja, po potrebi preusmeritev prometa, evakuacija iz objekta ter umik oseb, ki so bile v stiku s snovjo. Na kraju se opravi hitri test v smislu ugotavljanja prisotnosti eksplozivnih ali radioaktivnih snovi oziroma drugih nevarnih snovi. Po hitrem testu, se snov zavaruje in pošlje v analizo laboratorija Medicinske fakultete ali Veterinarske fakultete, so še sporočili s policije.