Foto: Radio Koper/Primož Čepar
Foto: Radio Koper/Primož Čepar

Koprčanka je do uspeha kariere prišla po štirih zmagah. Začelo se je s uspehom proti Sandrine Billiet s Kapverdskih otokov. Britanka Lucy Renshall je proti Andreji Leški zdržala skoraj deset minut.

"Te borbe sem se lotila bolj taktično, nisem se hotela preveč izpostaviti. Igrala sem na kazni za nasprotnico, tako sem borbo pripeljala mirno do konca."

V četrtfinalu je 39 sekund pred koncem z odločilnim metom ugnala Brazilko Ketleyn Quadros.

"Na zadnjem tekmovanju sem izgubila prav s predstavnico Brazilije, zato sem to tekmo oddelala veliko bolj preudarno in si brez težav prislužila zmago."

V polfinalu je po vazariju padla Anriquelis Barrios iz Venezuele.

Andreja Leški tudi v finalu nekajkrat nevarno zapretila

"Venezuelka je višja, ima dolge noge in roke in zelo neugodna nasprotnica. Po tem dvoboju sem že imela srebrno medaljo v rokah in zavedala sem se, da je to moj največji uspeh do zdaj."

V velikem finalu je Andrejo ugnala serijska svetovna prvakinja, Francozinja Clarisse Agbegnenou.

"Proti šampionki prve kategorije sem nastopila neustrašno in agresivno, imela sem dovolj idej, tekmica pa je bila boljša."

Z zmago na SP je Andreja še nadgradila uspeh z EP v Lizboni, ko je bila bronasta.

"Za mano so res uspešni nastopi, k temu je pripomoglo tudi dobro sodelovanje s trenerjem Andrejem Šturbabinom."

Tekmovalki, ki nastopa za JK Bežigrad, veliko pomenijo spodbudna sporočila. Rada jih prebira in vsem pošiljateljem tudi odgovarja.

"Brez take podpore tudi takih rezultatov ne bi bilo. Uspeh posvečam vsem, ki me poznajo, spremljajo in z mano dihajo. Zahvaljujem se družini in prijateljem ter trenerjem in pokroviteljem."

Ob vseh uspehih pa Leškijeva ne bo nastopila na OI v Tokiu, saj je nacionalna kvota pripadla aktualni prvakinji Tini Trstenjak.

"Sprijaznila sem se, da ne bom nastopila na letošnjih olimpijskih igrah. Pravila so taka in Tina je na lestvici višje kot jaz. Vse sile bom usmerila proti igram v Parizu, ki bodo že čez tri leta."

Celotnemu pogovoru s Koprčanko, ki si bo zdaj vzela nekaj časa za oddih, lahko prisluhnete na povezavi.

Srebrna Andreja Leški