Foto: Radio Capodistria /Antonio Saccone
Foto: Radio Capodistria /Antonio Saccone

Evropsko prvenstvo mladih nogometašev je pred vrati, gostiteljici sta Slovenija in Madžarska, skupina D bo igrala v Kopru. Zaradi epidemije ne bo gledalcev, o tekmah Portugalske, Anglije, Hrvaške in Švice pa bodo s prizorišča poročale številne medijske hiše. Kopru se obeta zelo atraktivna prireditev. Predsednik Medobčinske nogometne zveze Koper Borut Knafelc je prepričan, da je "to največje možno tekmovanje, ki ga mi realno lahko tukaj gostimo. Evropsko prvenstvo U21 je maksimum, kar lahko rečemo, za nas".

Organizator prvenstva je evropska mednarodna nogometna zveza UEFA, ta bo zdaj dober teden skrbela za vse dogajanje na stadionu, pred predajo objekta pa je bilo opravljenega veliko dela. Vodja projektne skupine za koordinacijo evropskega prvenstva mladih nogometašev v Kopru Patrik Peroša izpostavlja, da je "Koper oziroma športna infrastruktura zelo dobro pripravljena. Zavod za šport mestne občine Koper je opravil svoje delo z odliko. Misim, da so pogoji za evropsko prvenstvo na najvišji možni ravni in si lahko tudi obetamo zelo kvalitetne tekme".

Osebje zadolženo za pripravo igrišča, slačilnic in drugih prostorov bo edino v stiku z reprezentancami, zato bodo pred vsako tekmo potrebovali največ dva dni star negativen test na koronavirus. Reprezentance Anglije, Hrvaške, Švice in Portugalske bodo v t.i mehurčku, stike bodo ob rednih testiranjih imele le med seboj. Hrvati so nastanjeni v Portorožu, ostali se bodo na tekme vozili iz Ljubljane.

Občinstvo torej ne bo moglo priti v stik z ekipami, kljub temu pa si v Kopru obetajo, da bodo od prvenstva iztržili vsaj prepoznavnost. "Ime Kopra bo prav gotovo šlo v svet. Navsezadnje bodo ta dogodek prenašale, ne bom rekel ravno vse svetovne tv postaje, prav gotovo pa veliko tistih specializiranih za šport. Lahko rečemo, da bo spremljanost tega dogodka enormna," je prepričan Knafelc.

S prizorišča bo poročalo 34 akreditiranih novinarjev, prvi tekmi bosta na sporedu v četrtek.

Primož Čepar