Foto: Radio Capodistria /Antonio Saccone
Foto: Radio Capodistria /Antonio Saccone

Pripravljalna dela so končana, Slovenija in Madžarska bosta od danes naprej gostila tekme evropskega prvenstva mladih nogometašev. Tekme bodo na štirih madžarskih in štirih slovenskih stadionih, med drugim tudi na koprski Bonifiki (na fotografiji).

16 reprezentanc je razdeljenih v štiri skupine, iz vsake bosta napredovali dve. Mladi Slovenci bodo ob 18.00 igrali s Španci, tekma bo na mariborskem stadionu. Selektor Mile Aćimović je na zadnjih treningih lahko vadil s popolno zasedbo. Ekipi so se pridružili Adam Gnezda Čerin, Žan-Luk Leban, Žan Medved, Dejan Petrovič in Žan Rogelj.

V slovenskih vrstah so optimistično razpoloženi, čeprav igrajo z branilko naslova evropskega prvaka. Istočasno bo v Celju tekma Čehov in Italijanov, zvečer pa se bodo na Madžarskem pomerili Romunija in Nizozemska ter Madžarska in Nemčija.

Slovence po današnji tekmi v prihodnjih dneh čakata preizkušnji s Čehi in Italijani. Idrijčan Adam Gnezda Čerin, ki trenutno igra na Reki, se zaveda napornega ritma tekem: "Moram reči, da sem že iz kluba navajen tega ritma tekem, vsake tri, štiri dni, tako da sem, fizično in psihično, na to zelo dobro pripravljen."

Branilec Žan Zaletel se zaveda pomena obrambe: "Seveda je lepo, ko zadaj zadržiš nulo. Če ne dobiš gola, ne moreš izgubiti. To je ena od naših prvih želj, potem pa bomo prihajali do priložnosti, ki jih moramo izkoristiti."

Za povsem nogometno sredo bodo zvečer poskrbeli nogometaši članskih reprezentanc Slovenije in Hrvaške.

Primož Čepar