Kajakaši na Soči (fotografija je simbolična) Foto: BoBo
Kajakaši na Soči (fotografija je simbolična) Foto: BoBo

Dopoldan se je na reki Soči pod vasjo Kal Koritnica zgodila tragična nesreča, v kateri je kljub oživljanju s strani bovških gasilcev in reševalcev umrl 33-letni slovaški kajakaš. Nesreča se je zgodila v tretjem kanjonu pod vstopno-izstopnim mestom Golobarske žičnice. Za 33-letnega Slovaka, udeleženca štiridnevne kajak šole pri družbi Aktivni planet iz Bovca, je bilo usodno zagozdeno deblo v vodi. Veslal je kot drugi v skupini treh kajakašev, v kateri je bil tudi vodnik, ponesrečencu pa je iz neznanega vzroka obrnilo kajak, nato se je ob desnem bregu z oblačili zapletel v vejo drevesa pod vodo.

Opozorilo, da ta zapira prehod na odseku Kršovec-Zmuklica in je smrtno nevarna, so sicer skrbniki plovbnega območja na spletni strani soča-plovba.si, ki je namenjena vsem uporabnikom plovbnega območja reke Soče in Koritnice, objavili šele po nesreči. Policisti okoliščine še ugotavljajo, a so po prvih ugotovitvah tujo krivdo izključili.

To pa danes ni edina smrtna nesreča v Posočju - na Tolminskem se je namreč popoldan z jadralnim padalom smrtno ponesrečil 27-letni Američan. Poleg tega so morali reševalci nujne medicinske pomoči posredovati tudi pri poškodbi padalca, ki si je pri pristanku blizu vasi Poljubinj poškodoval hrbtenico.

Mariša Bizjak