Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv

V začetku leta 2003 so Denis Beganović - Kiki, David Morgan ter Goran Moskovski ustanovili glasbeno skupino z imenom Areia (sicer `pesek´ po portugalsko), ki je izvajala avtorsko glasbo, obarvano z brazilskimi ritmi ter `house music´ atmosfero. Takoj naslednje leto so se fantje zaprli v studio pri Tomyju DeClerqeu in posneli svoj prvenec “Train to Areia”, ki je leta 2006 izšel pri svetovno znani lounge založbi Scenariomusic – Nujazz records.

Sveži single `Take Me Somewhere / Odpelji me nekam´ je tekoča lounge in očarljiva elektronska skladba. Na novo vzpostavljena posadka izdelek opisuje kot melodičen, z mehkimi elektronskimi teksturami, ki so utrjene z živimi bobni Davida Morgana, obliznjene s kitaro Tea Collorija ter zvoki flavte Mateja Kužela, vse skupaj pa okusno odeto v zapeljiv vokal Žana Hauptmana.

Nad celokupnostjo, posneto v studiu Tartini Piran, mešalca zvokov in DJ-ja Benjamina Shocka, bdi vzhajajoča zvezda slovenske glasbene produkcije, Teo Orlando, ki je izdelek v treh različicah spakiral za založbo Watermellow records.

V programu smo gostili Denisa Beganoviča in Benjamina Shocka. Foto: Nataša Fajon

Besedilo:
"Take me somewhere far away from here,
to that place where troubles disappear."