Nov zvočni zapis spremlja potovanje zadnjih preživelih zemljanov po našem sončnem sistemu, v glasbenem smislu pa je to potovanje skozi nekatere zanimive glasbene zvrsti zadnjih desetletij.

»To je zora tretjega tisočletja človeštva. Planet Zemlja, ki smo ga nekoč poznali kot naš dom, je zdaj le mrtva skala, ki lebdi v vesolju, uničena zaradi vojn, pandemij in vsega zla, ki ga delajo ljudje. Takšna je tudi Luna, ki je nekoč služila kot odskočna deska v širno vesolje, kasneje pa se je spremenila v zatočišče za zadnje izmed nas. Zdaj ostanki človeštva tavajo v vesolju na enem samem vesoljskem plovilu, ki nosi nekaj srečnežev rešenih pred uničenjem. Odpravljajo se na Mars, kjer je nekoč že bilo življenje. Morda so izgubili svojo zgodovino in svoj planet, a dokler imajo kanček upanja in vodilno rdečo luč, ki sveti v temi, bodo pogumno šli tja, kamor ni šel še nihče – vse dokler je ljubezen še vedno živa.«

EP je tudi podaljšek zgodbe iz filma Iron Sky - The Coming Race (rež. Timo Vuorensola, 2019). Glasba zasedbe Laibach za Iron Sky – The Coming Race naj bi prav tako izšla letos, skupaj s posebej za to priložnost ustvarjeno računalniško igro Laibach.

Ob izidu je skupina pričela tudi drugi del evropske koncertne turneje, 21. januarja v švicarski Lozani. In ker so Laibachi na poti, sta njihovo novo pesem z naslovom Love is still alive, ki je Pesem tedna Radia Koper, skozi poznavalski klepet predstavila Boris Bradač in Armando Šturman.

»Diktatura, ki si jo želiš …«