Gregor Ravnik ob prejemu nagrade na letošnje Slovenski popevki. Foto: Adrian Pregelj
Gregor Ravnik ob prejemu nagrade na letošnje Slovenski popevki. Foto: Adrian Pregelj

Prejemnik velike nagrade storkovne žirije za najboljšo skladbo letošnje Slovenske popevke je z nami, Gregor Ravnik, lepo pozdravljen!

Lep pozdrav!

Vznemirjenost takoj po zmagi je mimo, adrenalin je popustil. Zdaj se lahko normalno pogovarjava. Je bilo veliko obveznosti?

Da, kar nekaj. Izredno sem vesel, da obstaja tako lep festival. Lepa nagrada, ki sem jo prejel, velika nagrada strokovne žirije, pripelje lepe stvari po samem festivalu. Veliko je bilo intervjujev, veliko je novih projektov, obetajo se novi nastopi. Ne samo v glasbenih, zabavnih vodah, tudi v opernih.

Kako si preživel zadnji teden?

Pod vtisi. Zelo veliko je bilo lepih odzivov na samo skladbo, na sam nastop. Zelo sem vesel za to nagrado. Res je, da sem prejel nagrado že pred kakšnim letom, ravno na Slovenski popevki. Prejel sem nagrado za najboljšo interpretacijo. Zdaj je to samo še ena velika nadgradnja te izhodiščne nagrade. Res sem vesel, skupaj z Raiven, ki je zmagala po mnenju občinstva, sva lepo nazdravila na to nagrado, na obe nagradi, pravzaprav. Teden je hitro minil.

Se te je katera od čestitk posebej dotaknila?

Najbolj se me dotakne to, da mogoče res prideš do ljudi s svojo pesmijo. S svojo interpretacijo. To mi pomeni največ. Da ti nekdo reče, da se je ob skladbi zjokal, da ga je ganilo. Ko sežeš do srca, to mi največ pomeni.

Si sicer zadovoljen s svojo izvedbo na festivalu?

Saj veš, vedno bi lahko bilo boljše (smeh). Kot pevec oziroma kot glasbenik si vedno želiš več. Hočeš narediti boljše. Doma si rečeš, ja, to bi pa mogoče zdaj še boljše naredil. Ampak v tistem trenutku, ko si na odru, pred kamerami, pod žarometi, dve slušalki imaš v ušesih in upaš le na to, da se boš dobro slišal in dobro odpel. Nikoli ne moreš reči za nazaj, da bi pa boljše naredil. Ja, seveda bi lahko. A takrat je bilo najboljše, kar sem lahko naredil.

Kaj zdaj? Zobozdravnik ali pevec? Če se ne motim, sta v Sloveniji dva, ki sta magistra omenjenih strok.

Da, dva bosta v kratkem! To vprašanje sicer dobivam večkrat, kako naprej. Zaenkrat krmarim med tema dvema svetovoma, kar se da, po najboljših močeh. Zaključujem tudi pripravništvo v zobozdravstvu. Veliko projektov me še čaka. Usklajevati oboje bo vse težje, to vem. Morda bom moral kakšno stvar postaviti na drugi tir, a zaenkrat uspevam oboje peljati naprej.

Iztok Novak se je v studiu Radia Koper pogovarjal z Gregorjem Ravnikom.