Za Oliverja Bogatinovega je bilo delo v Mariboru poseben izziv. Foto: www.alesfevzer.com
Za Oliverja Bogatinovega je bilo delo v Mariboru poseben izziv. Foto: www.alesfevzer.com

Nekdanji nogometaš in trener je trenutno poslovni direktor koprskega nogometnega prvoligaša. V karieri je igral za številne klube in jih tudi treniral, preizkusil se je tudi v vlogi vodje mladinske nogometne šole. Jeseničan je med drugim igral za Triglav, Celje in Koper; uspešne predstave so mu prinesle tudi nastopanje v mladi reprezentanci.

Bogatinov se je po težavah s poškodbami relativno hitro odločil za zaključek igralske kariere. "Po premisleku ali bi si kot trener želel na igrišču igralca kot sem jaz, sem prišel do zaključka, da je bolje, da neham," je iskreno povedal Bogatinov. Kot trener se je preizkusil v Izoli, Kopru, Kidričevem; poseben izziv je bilo delo v Maribor. Pri najuspešnejšem slovenskem klubu je bil v vlogi vodje mladinske šole in nato športnega direktorja.

V lepem spominu mu je ostalo sodelovanje z argentinsko-italijansko legendo Maurom Camoranesijem. Bogatinov si je dom ustvaril v slovenski Istri, dva od treh otrok pa gresta po njegovih športnih stopinjah. Celotnemu pogovoru z Oliverjem Bogativnovom, ki zdaj pri koprskem prvoligašu opravlja funkcijo poslovnega direktorja, lahko prisluhnete na povezavi.

V nočnem programu Radia Koper nas je obiskal Oliver Bogatinov.