Gregor Ravnik in Steffy sta spet nastopila v studiu Hendrix. Foto: Radio Koper
Gregor Ravnik in Steffy sta spet nastopila v studiu Hendrix. Foto: Radio Koper

Izziva so se lotili Štefica Stipančevič – Steffy, pevka zabavne in klasične glasbe, Gregor Ravnik, pevec, ki ga lahko vidimo in slišimo tudi na opernih in festivalskih odrih, Mitja Bobič, glasbenik, dirigent, komponist, multiinštrumentalist, ki je kot spremljevalni vokalist zadnja leta stalnica vseh večjih slovenskih festivalov in gonilna sila zasedbe Gedore, ter Marko Hrvatin, avtor in aranžer, glasbeni pedagog, eden bolj želenih studijskih in odrskih kitaristov, ki je tudi član zasedbe Gedore.

"Veseli smo bili tega izziva, upamo, da nam je uspelo vse občutke, ki so se nam porajali ob pripravah, prenesti na občinstvo," je povedala Steffy.

O tem, kako so sestavili program, je Mitja Bobič povedal: "Vsak je prispeval svoj del. Izziv je bil, kako kar trideset pesmi prenesti v neko zgodbo in da pesmim ničesar ne odvzameš. So pa to res lepe skladbe, ki so vzbudile lepe spomine, spominjali smo se otroštva …".

Oddajo je vodil Iztok Novak Easy.

30 let Slovenije na Radiu Koper

Pomembni obletnici naše države smo posvetili velik del našega programa. V juniju vsak dan pripravljamo rubriko Slovenija – Primorska – 30 let. V njej skupaj s Statističnim uradom razkrivamo zanimivosti, ki so nas zaznamovale v treh desetletjih. Ali veste, koliko avtomobilov smo imeli leta 1991 in koliko jih imamo danes? Koliko vode je v osamosvojitvenem letu porabilo povprečno gospodinjstvo, za koliko se je od takrat povečal pretovor v koprskem pristanišču in ali danes pridelamo več ali manj breskev kot takrat? Rubriki lahko prisluhnete vsak dan v jutranjem programu ob 6.45.

V tednu pred jubilejem smo pripravili štiri intervjuje s predstavniki Slovencev, ki živijo v sosednjih državah. Tako bomo dobili pogled na našo državo od zunaj, iz Italije, Avstrije, Hrvaške in Madžarske. Na sporedu vsak dan med 21. in 24. julijem ob 14ih.

Ob 30-letnici samostojnosti Slovenije v sodelovanju s Primorskimi novicami pripravljamo tudi veliko radijsko križanko, ki jo bodo lahko reševali ob poslušanju radia. Križanka bo izšla v četrtek, 24. 6. Med izjave akterjev osamosvojitve, ključne dogodke in kraje, pesmi, ki so nas zaznamovale, in druge zvočne zanimivosti pa bo poslušalce naslednji dan, v petek, 25. 6. ob 11.00 popeljala Nataša Benčič.

Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Vse najboljše za 30 let vošči Radio Slovenija

Radio Slovenija ob 30. obletnici samostojne Slovenije na vseh programih pripravlja bogate vsebine. V ta namen bomo lahko prisluhnili spominskim oddajam in intervjujem s posamezniki, ki so zaznamovali trideset let države, ter akterji osamosvojitvenih dni. Posebno pozornost namenjajo tudi glasbi, ki je vse do danes pustila opazne sledi.

Za kratek čas pa bodo dostopni tudi nekateri avdio posnetki junijske proslave z leta 1991, ki jih hranijo v arhivih.

Več o programskih vsebinah programov Radia Slovenija TUKAJ.