Foto: osebni arhiv izvajalcev
Foto: osebni arhiv izvajalcev

Potem, ko sta dobri dve desetletji preživela kot soseda v enem izmed bežigrajskih blokov, sta začela skupaj nastopati kot duo in razvila svojstven način igranja ter prepoznavni zvok, ki črpa iz bogate zakladnice svetovnih in zgodovinskih glasbenih tradicij.

Zgoščenka 'Obljubljena dežela'. Foto: osebni arhiv izvajalcev
Zgoščenka 'Obljubljena dežela'. Foto: osebni arhiv izvajalcev

V njunih interpretacijah keltska skladba pridobi bližnjevzhodni glasbeni pridih, sevdalinka pa slovensko ljudski podton itd. Skladbe začenjata, končujeta in povezujeta s pravšnjo mere improvizacije, z avtorskimi vložki in intervencijami.

Orgličar Miro Božič ima za sabo več kot dvajset let snemanja in nastopanja kot solist, komorni glasbenik, v duetih in širših zasedbah ter tudi v filharmoničnih orkestrih in drugih glasbenih sestavih.

Benjamin Barbarič pa je klasični kitarist, ki ga je po zaključenem Konservatoriju za glasbo v Ljubljani pot zanesla v cross-over vode, saj se je od malih nog navduševal nad etno in folk glasbo, kasneje pa tudi nad mojstri akustične kitare. V težnji po čim večji zvočni širini je začel z igranjem 12-strunske akustične kitare in violine.

V njunem skupnem projektu, zgoščenki z naslovom 'Obljubljena dežela', ustna harmonika igra vlogo vokala, kitara pa ustvarja ritem, vzdušje, drži strukturo. Na videz preprosta naveza s seboj prinaša arhitekta in jedrskega tehnika. Prisluhnite zgodbi o še eni izbranki tedna: