Foto: Knjižnica Postojna
Foto: Knjižnica Postojna

Knjižnica v Postojni ponuja številne dogodke, tako v postojnski kot tudi pivški enoti. Njihov bibliobus je star že 40 let. Knjižnica ima čitalnico, z dostopom do časopisov in revij, v njej so študijski in računalniški kotički, je dom literatov in drugih umetnikov.

Foto: Knjižnica Postojna
Foto: Knjižnica Postojna

Kulturno društvo Cajt zadnje čase raziskuje delo svojega prvega slovenskega pesnika Pavla Knobla iz Orehka. Scenaristka in režiserka Dragana Čolić je pripravila tudi dokumentarni film o njem.

Direktor knjižnice, mag. Uroš Mlinar, pravi, da je knjižnica dnevna soba mesta in da želijo obiskovalcem in uporabnikom ponuditi informacije, želja pa je tudi, da pri njih kakovostno preživijo svoj prosti čas.

V oddaji Primorski kraji in ljudje smo gostili tudi predsednico Društva za krajevno zgodovino in kulturo Lipa Pivka, Ireno Margon, ki pravi: "Smo društvo, ki ljubi knjige in knjige tudi izdajamo. Leta 1915 smo se zbrali na prvi čajanki. Posvetili smo se delu in življenju dr. Antona Požarja, zadnje čase pa raziskujemo delo Ludovike Kalan, izšla je že druga knjiga o njej."

Društvo za krajevno zgodovino in kulturo Lipa Pivka raziskuje lokalno zgodovino, člani društva pa so stalni gostje domače knjižnice.

Več o postojnski knjižnici izveste s klikom na spodnjo povezavo.

V tokratni oddaji Primorski kraji in ljudje smo predstavili Knjižnico Postojna