Foto: STO
Foto: STO

Ne le, da je Hiša Franko s kuharsko mojstrico Ano Roš prejela tri Michelinove zvezdice in se povzpela v elito, pohvali se lahko tudi z zeleno Michelinovo zvezdico za trajnost. Kombinacijo obeh zvezdic ima le 32 restavracij na svetu.

Primorske restavracije v Michelinovem vodniku 2023

Poleg Hiše Franko so tu še COB, Dam restavracija, Gostilna Pri Lojzetu, Gostilna Mahorčič, Špacapanova hiša, Gostilnica Ruj, Jožef, Etna, Gredič, Restavracija Hotela Marina, Hiša Torkla, Restavracija Calypso, Pikol, Stara Gostilna, Sophia, Rizibizi, Hiša Krasna, Kendov Dvorec in Kogo.

V Sloveniji se lahko leto z Michelinovimi zvezdicami pohvali devet restavracij, sedem pa jih ima zeleno Michelinovo zvezdico. Skupaj je tako v Michelinov vodič umeščenih 59 restavracij iz Slovenije.

Restavracija Kogo iz Kopra je na seznam restavracij prejemnic priporočila vodnika Michelin guide Slovenia 2023 umeščena prvič. Soustanovitelj in direktor restavracije Marko Kozel: "Naše vodilo je, delati z lokalnimi surovinami, sodelujemo s slovenskimi dobavitelji, še vedno predstavljamo istrsko kulinariko. To bomo delali še naprej. Ščitimo istrsko pristnost in jo povzdigujemo na višje nivoje."

Na seznamu restavracij prejemnic priporočila vodnika Michelin prvič restavracija Kogo iz Kopra