Kot vse starše otrok s prirojenimi srčnimi napakami, tudi njiju zanima vse v zvezi s srčnimi napakami. Sta se pa znašli pred številnimi izzivi, kje najti informacije, kje najti starše s podobnimi izkušnjami, s kom se povezati, da bi jima bilo vsaj nekoliko lažje na tej poti. Nato sta se srečali, naredili načrt in se odločili ponuditi to, kar jim tako zelo primanjkuje. Odprli sta stran S srcem za srčke na platformi Facebook in zdaj še na spletu stran www.srcki.si, kjer sta združili informacije, podporo, zgodbe, intervjuje, ugodnosti za srčne otroke, pa še marsikaj.

"Otrok s srčno napako je veliko. Približno en odstotek otrok se rodi s hujšo srčno napako, tistih manjših šumov je še velilko več. Zato sva se odločili ozaveščati starše in drugo javnost o naših otrocih s prirojeno srčno napako. To staršem veliko pomeni. Naše zgodbe so zanje ena pridobitev k temu, da grejo lažje skozi svoje izkušnje in lažje jim je med časom zdravljenja," je pojasnila Maja Pavić.

Dobro se še spomni, kako se je počutila, ko je izvedela, da se je mali dveinpolletni Luka rodil s srčno napako: "Da je nekaj narobe smo ugotovili 9. dan po rojstvu, ko je imel velike težave z dihanjem. Odšli smo na urgentni center, tam so nam povedali, da je hudo bolan. Vsi smo bili v šoku. Hitro so ga prepeljali v Ljubljano na klinični center. Tam so ga takoj operirali. Zdaj seveda življenje prilagajamo, vseeno pa mu pustimo samostojnost, da se razvija kot ostali otroci."

Pogovoru z Majo Pavić lahko prisluhnete prek spodnje povezave.