Skupina Nevermind. Foto: Zasebni arhiv
Skupina Nevermind. Foto: Zasebni arhiv

Ko smo jih pred nekaj leti ob izidu EP-ja prvič gostili v oddaji Arizona, smo v napoved zapisali, da "člani mladega benda Nevermind mislijo globalno, a zaenkrat delujejo še lokalno." Pandemija je kmalu potem pometla z vsem in delovanje z brezžičnimi PCT ogradami je tovrstnim kolektivom dopustila zgolj igranje v kletnih oziroma garažnih prostorih.

In vendarle je skupina Nevermind v novo študijsko leto vstopila s skladbo Somebody told me, ki jo na Radiu Koper predvajamo v rubriki Pesem tedna.

S klikom na povezavo lahko prisluhnete pogovoru z bas kitaristom Tinetom Farkašem.

Nevermind je sicer štiri članska zasedba iz okolice Kopra, sestavljajo jo kitarist in vokalist Matej Mittendorfer, basist Tine Farkaš, klaviaturist Timotej Majer in bobnar Enej Rihter. V tej postavi delujejo približno dve leti, ustvarjajo pa pretežno rock'n'roll glasbo. Poleg dveh na novo posnetih pesmi so v preteklosti že izdali EP, posnet v studiu Jork, pripravljenega pa imajo še nekaj avtorskega materiala, ki ga snemajo v studiu Parametrik z Goranom Radojevičem. V prihodnosti si želijo ustvariti čim večji opus lastnih del. Največji dosežek bi jim pomenila uvrstitev na finale Šourocka.