Foto: Radio Koper/KAJ 5 Produkcija
Foto: Radio Koper/KAJ 5 Produkcija

Matic, lepo ste začeli zgodbo pri skupini, ki sicer uspešno deluje že od leta 2013. Odlično ste se ujeli, kako je bilo?
Bilo je naporno zaradi vseh ukrepov, ki smo jih morali spoštovati v glasbeni industriji. Prvič smo se dobili junija in takoj smo morali pripraviti program za dve uri koncerta, kajti devetnajstega smo že nastopili na odru. Vmes smo posneli tudi ta zmagovalni single.

Že več kot 15 let prepevate v različnih skupinah, petje tudi poučujete. Kako ste se lotili dela z novo zasedbo?
Nove pesmi so me takoj prepričale, tako smo vedeli, da lahko skupaj dobro funkcioniramo in to priča tudi naš izdelek. Dela je bilo veliko, vendar vredno vsake minute. Ko delaš nekaj z veseljem, postane tudi napor zabava. Zavedali smo se, da dobro sodelujemo skupaj, ker so nas razlike, ki jih imamo, dopolnjevale.

Pesem je napisal basist Mitja Kobal, ki je tudi relativno svež član skupine. Kako ste vi razumeli besedilo pesmi?
Kot glasbenik moraš znati interpretirati besedilo in mislim, da sem, kot je tudi sam Mitja potrdil, pravilno začutil bistvo pesmi, ki pravi, da besede ne smemo zadrževati v sebi, ampak jih moramo povedati na glas. Odprta komunikacija lahko reši marsikateri problem.

Kje ste posneli pesem in video?
Pesem smo posneli v studiu Urgenca pri Šentilju, videospot pa v skladišču ene tovarne v Uncu. Hoteli smo narediti čim bolj pristnega, rockovskega, da je v ospredju band v novi postavi in da se začuti nova energija.

Nekaj koncertov ste uspeli odigrati, zdaj se zadeve spet obračajo, kako se boste prilagodili?
Razmere v državi so resne, na to žal nimamo nobenega vpliva. Nekaj uspešnih koncertov je za nami, v septembru bi morali odigrati tudi v tujini, vendar je vse skupaj padlo v vodo. Posvetili se bomo ustvarjanju novih pesmi in pripravam na četrto ploščo.

Pesem in pol so osvojili člani zasedbe San Di Ego.