Foto: Facebook
Foto: Facebook

Polovica vročega podkasta 'Fejmiči', tretjina hit-komedije 'Fantovščina', kralj flamingov na Planet TV, Marko iz spletne serije 'Čakalnica', soavtor minuli petek v prestolnici razprodane predstave Mojce Fatur 'Nikoli ni prepozno' ..., sicer pa zadnja leta eden naših najbolj plodnih ustvarjalcev komedije na spletu, TV, gledaliških in stand up odrih, občasno tudi naš sodelavec … Vse to in še več je Žan Papič, ki je na Radiu Koper predstavil prvo pesniško zbirko 'Steklena glava'.

V pesmi se večkrat naveže na Kosovela. "Vedno znova smo v stikih z njim. V enih momentih se sploh nisem strinjal z njim, če bi živela v istem obdobju, bi se verjetno stepla. Vse te pesnike dajemo na piedestal, bili pa so to čisto navadni ljudje. Verjetno se bodo enako čez 100 let učili o Boštjanu Gorencu - Pižami, genialnem piscu vsebin za otroke. Isto je bil Kosovel. Imel je neke svoje muhe, z nekaterimi njegovimi zapovedmi se ne strinjam. Se pa je treba zavedati, da so odraščali nekoč drugače - imeli so domače, torej vzgojo, in nekaj knjig. Dandanes smo s svetovnim spletom v veliki prednosti - če znamo izbirati informacije, seveda."

Izdal jo je pri Društvu Konstruktivist, prvič pa predstavil prav v kotičku, kjer se je 18. marca 1904 rodil prvi poet Krasa, je zbranim povedala Mateja Kralj, skrbnica Kosovelove spominske sobe in tudi urednica Papičevega prvenca. Pesmi je jezikovno pregledala Maruša Alice Rems, oblikovala pa sta jo Manca Filipič in Jan Filip Jordan Frangeš.

Komik Žan Papič s svojim literarnim prvencem Steklena glava.