Pri izbiri izvajalcev se zanašatA na svoje občutke, prisluhneta željam ljubiteljev glasbe, vedno pa iščeta tudi nove izvajalce, ki lahko glasbenim sladokuscem ponudijo kaj novega. Kaj se dogaja v ozadju pri pri organizaciji koncerta, se kdaj kaj tudi zalomi, s katerimi izvajalci najraje sodelujeta in kaj pripravljata za jesen, sta nam razkrila v sproščenem pogovoru, morda prvem, v katerem sta sodelovala oba skupaj.

Na zgornji povezavi, prek katere lahko prisluhnete pogovoru, sta Danijel in Danijela Koradin v družbi velike legende hrvaške zabavne glasbe, Oliverja Dragojevića, s katerim sta stkala prijateljski odnos.

Danijel Koradin, navkljub visokoletečim ciljem, vselej ohranja stik s tlemi. Dela z velikimi imeni zabavne glasbe in njegovi koncerti so praviloma razprodani. Polni dvorane v Kopru, Mariboru, Novem mestu, postal je specialist za koncerte v Stožicah in tiste v Cankarjevem domu. A kljub temu naredi ali pomaga izpeljati kako domačo fešto, kak praznik v njegovem mestu, kjer dobička ni oziroma ga je zelo malo. Rad pove: "Bil sem na Bahamih, ampak med epidemijo sem padel v kanal." A ni nikoli obupal.

Njegova žena Danijela je hčerka priseljencev. Rojena je bila v Jajcu, malem mestecu v Bosni, ki ga generacija nad 40 še pozna iz osnovnošolskih knjig, mlajši pa se o njegovi zgodovinski vlogi ne učijo več. Mama Jela je bila po porodu slabokrvna, steklenička krvi pa je tedaj stala 1000 mark. Zbrali so denarja za dve. Tudi tata Cvitko je daroval kri, da je lahko žena premagala zlatenico. Kruh je odšel iskat v Koper in se zaposlil v Luki. Po rojstvu otrok se je tja preselila celotna dužina. Živeli so v Miših, v hiši kamnoseka. Bogatije ni bilo nikoli, ljubezni pa veliko.

Danes sta usklajen tandem, ki skupaj z ekipo sodelavcev ustvarja od jutra do večera in še dlje.