Foto: Michael Tighe
Foto: Michael Tighe

To je vaš uradni single v slovenskem jeziku. Kako ste prišli do njega?

Drži, to je moja prva skladba v slovenščini. Napisal sem jih že več, a to je nek proces, kjer se tudi še iščem skozi soul žanr, ki je ameriška glasba in se najbolje ujame z angleščino. Trajalo je nekaj časa, da sem našel svoje ideje, čustva, svoje sporočilo v pesmi in se predstavil s prvim singlom.

O čem govori?

Bolj ali manj vse moje skladbe temeljijo na emocijah oziroma na ljubezni. To je taka neskončna tema, ki ima veliko slojev, lahko se jo interpretira na več načinov.

Na Youtubeu pesem sicer je, a nima videa. Ga bo še dobila ali ne čutite potrebe po tem?

Za ta komad videospot žal ni uspel, upam pa, da bom v kratkem sodeloval tudi z videoproducenti, saj sta bila zadnja dva zelo uspešna.

Kdo je David Darlington in kako je povezan z vami?

On je glasbeni inženir, ki se je začel v 80. letih uveljavljati kot producent in sodelovati z velikimi glasbenimi imeni. Spoznal sem ga, ko sem šel snemat prvi jazzovski projekt v New York. To je bilo pred desetimi leti in ves ta čas sem vzdrževal odnos z njim. Z njim sem sodeloval tudi pri aktualni pesmi.

Kako poteka nastajanje vašega prvega vokalnega albuma? Kdaj bo izšel?

Razlika med zadnjimi 10 leti, ko sem ustvarjal elektronsko glasbo, in zdajšnjim ustvarjanjem, je ta, da sem delal vse sam. Zdaj se vračam h koreninam in želim snemati z bandom, istočasno sam pišem besedila in izpopolnjujem svoj vokal. Trenutno sodelujem s Sebastjanom Duhom, ki skrbi za aranžmaje skladb. Vsi koščki mozaika se morajo ujeti, da album izide. Skladbe so bolj ali manj napisane, ohranjamo pa tak tempo, da vas ne pustimo predolgo čakati ... (smeh).

Kaj bi želeli prenesti vsem, ki naju zdaj poslušajo?

Uživajte v glasbi! Odkar sem očka, poslušam veliko glasbe s hčerko in ugotavljam, da lahko marsikateri jok pomiriš s pravo glasbo, torej je glasba tudi praktična stvar, ne samo za uživanje. Uživajte tudi v moji glasbi, poskrbel bom, da bo čim prej spet kaj novega!