Praznik terana in pršuta je predstavil Borut Trunkl iz Območne razvojne agencije Krasa in Brkinov. Foto: Radio Koper
Praznik terana in pršuta je predstavil Borut Trunkl iz Območne razvojne agencije Krasa in Brkinov. Foto: Radio Koper

Skoraj dva meseca dogajanja bo vrhunec doseglo med 12. in 14. avgustom z Rockom na Krasu, kronanjem nove kraljice terana, razglasitvijo najboljših teranov in tradicionalno povorko v Dutovljah.

Praznik terana in pršuta nagrajuje

Med 8. in 12. avgustom vsak dan ob 14.45 zastavimo nagradno vprašanje, pravilen odgovor pa prinaša nagrade, povezane s 50. Praznikom terana in pršuta.

Novosti letošnjega leta sta obogateno, skoraj dva meseca trajajoče dogajanje, in pestrejši nabor lokacij: poleg Bunčetove domačije in prireditvenega prostora v Dutovljah bodo dogodki potekali tudi v Tomaju, Sežani, Lipici, Štanjelu in Rodiku ter pri izbranih ponudnikih, ki bodo degustacijska doživetja na kraških domačijah KRAS PASS Gourmet oplemenitili s kulturnimi dogodki.

Program so organizatorji načrtovali tako, da si vsak lahko sestavi eno-, dvo- ali tridnevni izlet, največji zanesenjaki pa kar cel teden dopusta, povezanega s teranom in pršutom. Ogledi številnih znamenitosti bodo brezplačni, informacije o plačljivih dogodkih in natančen spored dogajanja pa najdete tu.