Foto: BoBo
Foto: BoBo
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Tudi letos so na zdaj že tradicionalni dobrodelni »Štengijadi« tekači hiteli čez 455 strmih stopnic na mariborsko Kalvarijo. Gre za akcijo, ki jo skupaj s partnerji organizira Policijska uprava Maribor in ob zdravi rekreaciji spodbuja nekaj tekmovalnosti in dobrodelnost. Kot se spodobi, je tek odprla ekipa vodstva policijske uprave z direktorjem Donaldom Rusem na čelu: "Ja prvi smo bili na vrhu, sicer so nas drugi že dohitevali. Pulz pa, primeren tempu in sončnemu vremenu, na kar zelo visokih intervalih."

A ne gre zgolj za tekmovanje. Vse skupaj je tudi dobrodelno. Tako bodo dobrodelne prispevke namenili Kriznemu centru za otroke Palček, zatočišču za kratkotrajno celodnevno obravnavo otrok do 6. leta starosti, ki se znajdejo v stiski. Skupaj z motorističnim klubom Blue Knight pa so zbrali tudi približno 200 otroških knjig, ki so jih otrokom v omenjenem centru že predali.

Na tokratno »Štengijado« je bilo prijavljenih približno 190 tekačev, vsi se tekmovanja sicer niso udeležili, vendar motiviranih tekmovalcev nikakor ni manjkalo. Najhitrejši so bili tokrat policisti ekipa Postaje konjeniške policije Ljubljana s časom 2:52, sledila je ekipa Policijske postaje Tolmin, bron pa so osvojili predstavniki Višje policijske šole.