Energetika Maribor. Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec
Energetika Maribor. Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec

Kako rešiti krizo z dragimi položnicami ogrevanja Energetike Maribor?

V torek odstavljeni direktor Alan Perc je predlagal komercialni popust za položnice za november in december, ki bi ga podjetje krilo iz predvidenega dobička.

Mariborski župan Saša Arsenovič meni, da bi to preveč oslabilo javno podjetje. Zato bo mariborska občina 13 tisoč gospodinjstvom pomagala plačati visoke zneske na položnicah za daljinsko ogrevanje Energetike Maribor. Ob 30-odstotni občinski subvenciji zneskov za november in december bo mariborski Holding omenjenim gospodinjstvom omogočil še obročno odplačevanje, županstvo pa si prizadeva tudi za izdajo dodatnega energetskega vavčerja v znesku 10 evrov za vsa gospodinjstva. Za to bo namenila okoli 700 tisoč – 800 tisoč evrov, predlog pa mora potrditi še mestni svet.

Mestni svetniki bodo o subvenciji odločali 7. decembra na izredni seji, gradivo za sprejem vavčerja pa bo pripravljeno do decembrske redne seje.

Ob tem pa bo gospodinjstvom, priključenim na daljinsko ogrevanje Energetike, mariborski Holding omogočili še obročno odplačevanje. Župan je ob tem napovedal tudi energetski vavčer v višini 10 evrov za vsa gospodinjstva.

Kot je danes pojasnila predsednica nadzornega sveta Energetike Maribor Mateja Cekič, so nekdanjega direktorja Alana Perca razrešili nekrivdno: "Nadzorni svet je direktorja Energetike razrešil iz drugih poslovno ekonomskih razlogov."

Perc bo odločitev o morebitni tožbi sprejel po preučitvi razlogov za razrešitev.

Več pa v oddaji:

Arsenovič bi drago ogrevanje subvencioniral