Foto: BoBo
Foto: BoBo

Mariborski župan Saša Arsenovič je v današnji Radijski tribuni znova poudaril, da ne glede na razpad koalicije in kriminalistično preiskavo zaradi incidenta z mladoletnikom pri Teniškem klubu Branik ne bo odstopil.

Ob splošnem opravičilu vpletenim in javnosti pa se je danes dodatno opravičil zaradi izjave dan po razkritju dogodka, ko je dejal »mislim, da si tudi takšnih otrok ta družba niti ne želi, niti ne zasluži«. Na vprašanje, kaj bo storil, če bo preiskava pokazala, da je prestopil mejo zakonsko dovoljenega, pa je odgovoril: «Tožilstvo bo presojalo, ali sem jaz storil kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe. Jaz vem, da tega nisem storil in tega nihče ne more dokazati«.

Izstopi nekaterih koalicijskih partnerjev ga v luči jesenskih lokalnih volitev ne skrbijo, glede kandidature za drugi županski mandat pa je spremenil mnenje. »Ni tako sigurno. Iz tega incidenta sem se marsikaj naučil.Vse je letelo tudi na otroke, družino in starše. In ne vem, če je ta razvoj mesta vreden tega, da doživiš tak pogrom«, je še dejal Arsenovič. Če pa se bo znova podal na županske oziroma lokalne volitve, pa bo kandidiral kot nestrankarski kandidat s svojo listo s podporo podpisov volivcev.

Prisluhnite oddaji Radijska tribuna, kjer smo gostili župana Saša Arsenoviča!!!

Radijska tribuna