Foto: Radio Maribor/TV Maribor
Foto: Radio Maribor/TV Maribor

Podjetju Marko Mark Nival je končno uspelo odpraviti napako - puščanje srednjega bazena v kopališču Pristan. Še zmeraj pa ostajajo druge napake, ki naj bi jih po vnovični prestavitvi roka odpravili do konca decembra. Prav tako mariborska občina s ponovljenim razpisom znova išče naj ugodnejšega izvajalca del za energetsko sanacijo objekta.

15. november je bil zadnji, že podaljšani rok, ki ga je občina postavila podjetju Marko Mark Nival, za odpravo vseh napak srednjega bazena v Pristanu. A naj bi jim uspelo delno. Podžupan Samo Peter Medved: "Ta trenutek bazen več ne zamaka, ostaja pa še težava z luščenjem barve in rjavenjem nerjavečega jekla. Zato smo izvajalcu del dali zadnji rok pred unovčitvijo bančne garancije." Rok za odpravo pomanjkljivosti je konec decembra.

Občina kljub vztrajajočim težavam zdaj pripravlja vlogo za tehnični pregled, ki je podlaga za pridobitev uporabnega dovoljenja. Podžupan Samo Peter Medved dodaja: "V primeru, da določene težave ne bodo urejene, bomo v skladu s pogodbo te odpravili na stroške izvajalca."

Ob odpravi napak pa je predvidena še energetska sanacija, ki pa se je zapletla že pri razpisu za izvajalca del. Vse ponudbe, ki so prispele na razpis, so po besedah podžupana presegale v proračunu 2021 predvidena sredstva v višini 1.790.000 eur.

Prve kopalce pa naj bi bazen v Pristanu kljub vsem zapletom sprejel septembra prihodnje leto.