Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Kristijan si je že začel puščati brado, v kratkem se bo podal tudi v Lenart k našemu jutranjemu sogovorniku, ki je bil Jože Šömen. Barbershop Askari je brivnica v centru Lenarta in čeprav je taka prava za moške, zraven rade pridejo tudi partnerke.

Jože se je učil v tujini in znanje prenesel domov. Tudi sam ima že skoraj 10 let brado in ve, kje je treba pazit in, kako z brado sploh postopati. "Če ne znaš delat tega, si lahko kar hitro okregan od stranke," je povedal. Predvsem pa se veliko posveča tudi temu, kako narediti posamezniku najbolj primerno frizuro, glede na gostoto las. "Če si moški pušča brado, to vseeno nekaj pove. Vemo, da so vsi ti veliki misleci imeli malo daljše brade."

Poklicali so nas tudi poslušalke in poslušalci in izrazili svoje mnenje o bradi.
"Kar se brade tiče, je to zelo občutljiva tema. Če ima moški brado, naj dobro poskrbi zanjo. Tisti, ki brado nosi je tudi inteligenten, takšni moški imajo lepo urejeno brado, so pokončni in ponosni," je povedala Marija.

"Brado imam že 45 let. Danes je sicer že siva, ampak sem si brado redno negoval. Ko sem si jo pa enkrat obril, pa me v službi skoraj niso prepoznali. Brez brade sem se počutil tudi nesrečen in žena mi je rekla, naj jo kar imam," je povedal Mirko.

"Moj mož je imel vedno brado, mora pa biti brada urejena in ostrižena. Z brado je bil tudi veliko bolj simpatičen," pa je dodala Zinka.

Vabljeni k poslušanju pogovora: