Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Urejanje odseka mariborske Mladinske ulice, med Trubarjevo in Tyrševo, prehaja v zadnji del. V okviru naložbe bodo pred OŠ Bojana Ilicha uredili cestni rokav za hitro odlaganje otrok, t. i. kiss and drop, pred glasbenim konservatorijem pa klavirski prehod.

Asfaltiranje cestne niše za varno in hitro odlaganje šolarjev, ki bo lahko hkrati sprejela od 4 do pet avtomobilov, je končano, pravi Denis Kocbek iz občinskega Sektorja za komunalo in promet:

"Zaenkrat gre vse po terminskem planu. Računamo, da bi končali nekje okrog 15. avgusta. Glede na to, da je šolsko leto že relativno blizu, da potem do šole ne bo nobenih težav."

Do takrat bodo uredili še severni del ulice med Srednjo trgovsko šolo in glasbenim konservatorijem. Ukinili bodo vsa parkirišča in jih nadomestili z zeleno površino. Na južni strani, med omenjeno cono, po naše »Poljubi in odpelji«, in pravno fakulteto, pa bodo 4 parkirišča, namenjena staršem, v primeru gneče, ohranili. // Zaradi gradnje so odstranili tudi 6 dreves, a jih niso posekali, temveč presadili na območje nastajajočega pasjega parka na Taboru:

"Kaže dobro, kljub temu, da je zdaj vročina. To se pravi, da bodo verjetno ostala živa," pravi sogovornik.

Čaka pa jih še gradnja zmagovitega projekta iz participativnega proračuna – prehoda za pešce v podobi klavirja:

"Asfaltirali ga bomo okoli 10. avgusta, vse pa je pripravljeno na izvedbo. Na severnem delu moramo urediti le še dostop in prestaviti nekaj jaškov," pravi vodja projekta.

Naložba je vredna skoraj 95 tisoč evrov, podražitev za zdaj ni.