Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Čeprav je delno montažni oder na Dravi po mnenju inšpekcije zgrajen nezakonito in ga je treba odstraniti, bo mariborska občina storila vse, da bi oder legalizirala do Festivala Lent.

Inšpekcija občini očita, da je oder, ki deloma sloni na fiksnih temeljih, postavila brez gradbenega dovoljenja. A po gradbenem zakonu lahko vlogo za dovoljenje oddajo še naknadno, sporočajo z mariborske upravne enote. Prav to bo občina storila, pravi župan Saša Arsenovič.

To je po njegovem najbolj smotrno. Prejšnje občinsko vodstvo je namreč za oder plačalo več kot 300 tisoč evrov, stroški skladiščenja in postavitve pa naj bi znašali še 50 tisočakov letno. Je pa Arsenovič prepričan, da lokacija v zalivu pri Vodnem stolpu ni primerna za stalni oder. Zato želi najti primernejšo lokacijo.

Arsenovič se sicer strinja z načrti bivšega župana Andreja Fištravca, ki je želel na odru prirejati celoletni program, a meni, da bi za to moral poskrbeti Narodni dom. Komentarja direktorja Vladimirja Rukavine še nismo prejeli.