Orlek Foto: MMC RTV SLO
Orlek Foto: MMC RTV SLO

Ob obletnici je skupina Orlek izdala novo ploščo z naslovom Živel rokenrol. Nov album sta za v oddaji Glasbeni radiogram predstavila pevec Vlado Poredoš in kitarist Ivo Vidergar

Kot se za glasbenike spodobi Orleki ob obletnici na radijske valove pošiljajo novo ploščo. Glasbeno se vračajo k začetkom, torej k surovemu zvoku, ki smo ga bili od zasavskih rokerjev vajeni na začetku njihove poti.

Socialna tematika prežeta z motivi težkega dela v rudnikih

Pesmi Orlekov so prežete s socialno tematiko, ta pa se večinoma navezuje na okolje iz katerega prihajajo. Vlado Poredoš pravi, da je tudi humor v njihovih pesmih neposredno povezan z delom v rudniku. Kot pravi, je ta humor odgovor na strah pred nezgodami, ki so ga delavci občutili vsak dan.

Živel rokenrol

Na novi zgoščenki Orleki predstavljajo enajst, raznolikih in samosvojih pesmi povezanih v zanimivo celoto. Nov izdelek skupine se od prejšnjih razlikuje tudi po tem, da se je pod vrstico z avtorji tokrat podpisalo več različnih imen. Album je kljub temu značilno orlekovski, rokerske kitare, harmonika, trobilska sekcija in življenjska besedila s socialno in ponekod tudi politično noto, so tisto, kar zasavske rokerje s Prekmurcem na čelu dela tako posebne.

Prisluhnite celotnemu Glasbenemu radiogramu!

Glasbeni radiogram: 30 let knapnrolla