Foto: Osebni arhiv/Jaka Bizjak
Foto: Osebni arhiv/Jaka Bizjak

Danes

Najprej izpostavljamo spominski koncert z naslovom Rock za prijatelja, ki bo danes ob 19-ih 30 v mariborskem Narodnem domu. V dobrodelnem koncertu v spomin na tukajšnja glasbenika Maria Modrinjaka in Marka Logarja bo nastopilo veliko domačinov; slišali bomo aktivne ustvarjalce in tiste, ki delujejo občasno, nekaj skupin pa se bo ponovno zbralo prav za to priložnost. Nastopili bodo Kalvarija, Bambola, Marko Grobler, Mamuti, B-kompleks, Skakafci Open, Bluegrass Hoppers, Crossroads, Zoran Predin, No name Blues Band in The Kronik's. Ves izkupiček od koncerta bo namenjen dobrodelni dejavnosti in projektom mariborske izpostave Društva prijateljev mladine.
Na Štuku bo nocoj ob 21-ih zazvenel hip-hop; nastopili bodo Emkej ter Drill &Kleen. MC Pekarna pa od 20-ih prinaša glasbeni večer z naslovom Everything Goes.
Koncertno sezono v mariborskem Rožmarinu bo ob 22-ih začela štajerska rokovska skupina MI2.
V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani bomo 20-ih lahko slišali skupino Laibach, v Slovenskem mladinskem gledališču pa ob isti uri Adija Smolarja. Blunout klub ob osmi uri zvečer vabi na koncert z Ditko, Orto bar pa s Partibrejkersi nadaljuje Ortofest, prav tako ob 20-ih.

Jutri

Poglejmo še jutrišnjo koncertno ponudbo: v Športni dvorani Duplek bo ob 19-ih koncert Severine, Mejašev, Gadov in Davida Amara. Prireditveni prostor MC Pekarna bo ob 20-ih gostil skupini Niet in V okovih. V Mestnem gledališču Ptuj bodo ob 19-ih nastopili SoulGreg Artist in BigLight Band, v ptujskem CID-u pa uro kasneje skupina Edna. V Gledališču Park v Murski Soboti bo ob 19-ih gostovala skupina Hamo & Tribute 2 Love, v celjski dvorani Golovec pa se bo ob 20-ih začel koncert Petra Graša. Društvo študentov Brežice prireja koncert, na katerem bodo ob 20-ih 30 nastopili Mi2, Vlado Kreslin in Joker Out, v Klubar Kranj pa ob 21-ih prihaja Adi Smolar. Ob koncu vabimo še na koncert ustvarjalca in avtorja filmske glasbe Hansa Zimmerja, ki bo s svojo zasedbo, orkestrom in zborom izvajal vsem dobro poznane uspešnice iz priljubljenih filmov, kot so Gladiator, Levji kralj in Počitnice, predstavil pa bo tudi nova dela. Prireditev bo v ljubljanskih Stožicah, začela se bo ob 20-ih