Foto: Osebni arhiv/Klemen Finkšt
Foto: Osebni arhiv/Klemen Finkšt

Sara Lamprečnik se je širni Sloveniji predstavila na festivalu Fens leta 2015

Za takrat šestnajstletno pevko je bila to prva odskočna deska, pesem, ki jo je napisala z očetom in svojo učiteljico petja Alenko Gotar, pa ji je prinesla zmago v kategoriji Nova scena.

Dve leti pozneje smo jo z novo avtorsko ekipo lahko spremljali na festivalu POP Rock, prav ta ekipa z Alexom Volaskom na čelu, pa je poskrbela, da je Sara postala stalnica mnogih radijskih postaj.

"Enako rada nastopam v ospredju, kot v ozadju."

Sara pravi, da se enako dobro počuti takrat, ko so vsi žarometi usmerjeni vanjo in takrat, ko niso. V vlogi spremljevalne pevke trenutno nastopa v oddaji V petek zvečer, sicer pa na odru dela družbo Evi Boto, spremljala pa je že Nino Pušlar, Leo Sirk in zapela tudi s Perom Lovšinom. Kot pravi pevka, pa predstavlja petje spremljevalnih vokalov poseben izziv: "Moraš se popolnoma prilagoditi glasbenemu stilu in načinu petja vodilnega pevca, da pesem potem zares zazveni v popolni luči, ampak to res rada počnem. Ne bi mogla izbrati, kaj mi je ljubše, ko stojim v ospredju ali ozadju."

Od izvajalke do avtorice

Sara Lamprečnik, ki smo jo gostili tudi v našem Jutru ob kavi in kitari je na svoji avtorski glasbeni poti vedno sodelovala pri nastanku svojih skladb a šele pred kratkim, s pesmima Čeprav te ni in Ko sem s teboj je pod vrstico z avtorjem besedila zapisano le njeno ime. Kot pravi sama, pa je z zadnjima singloma bližje uresničevanju svojih ciljev.

Prisluhnite oddaji Glasbeni radigram!

Glasbeni radiogram: Sara Lamprečnik

Oddaja bo navoljo 30 dni od objave članka.