Foto: Radio Maribor/Goran Glavičič
Foto: Radio Maribor/Goran Glavičič

Pevka Alya je tekom svoje kariere nanizala veliko uspešnic, ki so se uvrstile na radijske lestvice in zasidrale v srca njenih poslušalcev

Ena tako uspešnico je na radijske valove Alya poslala tudi lansko leto in si priborila naziv kraljica radijskih postaj, saj je po podatkih zavoda Ipf s pesmijo Srce za srce postala najbolj predvajana slovenska izvajalka letos.

Začetek pevske kariere pri rosnih petnajstih letih

Alja je svojo profesionalno pevsko pot začela na festivalu FENS, ko je s pesmijo Ota Pesnerja pri petnajstih letih osvojila drugo mesto.

V letih, ki so sledila, smo jo spoznali kot odlično pop pevko, kot rokerico in dobro interpretko. Pred kratkim pa se ji je porodila ideja, da bi svoje pesmi predstavila v novi, sveži preobleki.

Iz dnevne sobe z akustično svežimi melodijami

Nov album pevke je akustično obarvan, vsebuje pa priredbe njenih uspešnic tokrat v drugačni preobleki, za katere je poskrbela s producentom Dejanom Radičevićem.

Kot kaže se Alya pri svojem ustvarjanju prav nič ne ustavlja, svoje lovke pa je razširila tudi v sosednjo Hrvaško. Posebej za hrvaški trk je priredila svojo pesem Dobro jutro življenje. Priredba pa nosi naslov Sedam dana na moru.

Prisluhnite celotnemu Glasbenemu radiogramu!

Glasbeni radiogram: Alya