Alle Farben Foto: Sandi Fišer
Alle Farben Foto: Sandi Fišer

Nemški producent in DJ Frans Zimmer je svojo glasbeno pot začel z vrtenjem glasbe v berlinskih klubih. Navdih za svoje umetniško ime je dobil pri znanem umetniku Hundertwasserju - nadel si je ime Hundert Farben, prvo besedo v tej besedni zvezi pa kmalu zamenjal z Alle, torej vse barve, Alle Farben.

Ekipa Radia Maribor je mladega glasbenika ujela med pripravami na koncert v Dvorcu Rakičan ob zabavi za noč čarovnic in z njim opravila zanimiv pogovor. Fransa Zimmerja oziroma Alle Farben, je glasba začela zanimati v najstniških letih, ko je začel zbirati glasbo, na vprašanje, zakaj prav elektronska glasba pa je odgovoril:

"Elektronska glasba je zame kraljevska zvrst; rad imam plesno glasbo, rad plešem, v elektronski glasbi pa lahko združuješ različne glasbene zvrsti ... Elektronsko glasbo imam rad prav zato, ker lahko v njej združim različne glasbene stile."

"Pojem samo na eni svoji pesmi, pa še tu samo v ozadju."

Alle Farben zase pravi, da ne poje prav dobro in da zato raje povabi k sodelovanju pevke in pevce, pomoč pa rad poišče tudi pri pisanju besedil. Najraje ustvarja v sodelovanju z drugimi glasbeniki, pevci, tekstopisci, zanimivo sodelovanje pa je prinesla pesem Walk avay, v kateri poje angleški pevec James Blunt.

Prisluhnite celotni oddaji Ritem mesta!

Ritem mesta: Alle Farben