Skupaj z Unifitom in fitnesoma Betnava in Pristan, vam vsak torek zjutraj ob 8.30 pripravljamo pravo jutranjo telovadbo. Po testu hoje, ki smo ga opravili skupaj s Centrom za krepitev zdravja Maribor in preverili, v kakšni formi smo, je za nami že prvi teden vadbe.

Foto: Radio Maribor/Kristijan Šmid
Foto: Radio Maribor/Kristijan Šmid
Sorodna novica AKTIVNI Z RADIEM MARIBOR - 1. teden vadbe

Cel teden ste torej lahko telovadili skupaj z nami in Alenom Podgornikom iz Unifita, ki nas je vodil skozi vaje in nam jih tudi pravilno pokazal. Predvsem smo v prvem tednu skrbeli za to, da okrepimo svoje telo. Če ste nas zamudili, preverite s klikom na povezavo.


Tokrat pa nas je obiskala tudi Urša Makovec, ki je poskrbela za to, da bo naše telo tudi dovolj gibčno. Kot je povedal Alen, se gibljivosti premalo posvečamo: "Gibljivost je zelo pomembna in vpliva tako na ravnotežje, kot samo naše gibanje in tudi na hojo. Predvsem pa je pomembna pri kakšnih nezaželenih padcih, ki so še kako nevarni, posebej pri starejših ljudeh."

Foto: Radio Maribor/Unifit
Foto: Radio Maribor/Unifit

V nadaljevanju torej vas čaka prikaz vaj za gibljivost celotnega telesa. Vaje lahko počnete samostojno, torej malo dlje časa, tudi do ene ure. Lahko pa v krajši obliki, kot je prikazano v posnetku, vaje naredite po sami vadbi.

Celotnemu pogovoru in opisu izvajanja samih vaj pa lahko prisluhnite v spodnjem posnetku: