Obiskovalce prosijo za strpnost, saj bodo v primeru večjega števila obiskovalcev vstop omejili na manjše skupine. Foto: Radio Maribor
Obiskovalce prosijo za strpnost, saj bodo v primeru večjega števila obiskovalcev vstop omejili na manjše skupine. Foto: Radio Maribor

Po skoraj dveh mesecih je Akvarij-terarij, ki se nahaja v mariborskem Mestnem parku, ponovno odprl svoja vrata. V jutranjem programu smo se pogovarjali z vodjo Akvarija-terarija Brankom Kolarjem.

"Obiskovalcem bomo na voljo po rednem delovnem času, to je od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro, v soboto, nedeljo in med prazniki pa med 9. in 12. uro ter med 14. in 19. uro. Kot v ostalih zaprtih javnih površinah tudi v Akvariju-terariju spoštujemo navodila pristojnih institucij za zaščito zdravja obiskovalcev in zaposlenih," je za jutranji program povedal Branko Kolar.

V prostorih Akvarija-terarija je obvezno nošenje zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela. "Obiskovalci morajo vzdrževati priporočljivo medsebojno razdaljo, to je najmanj 1,5 metra; pred in po obisku Akvarija-terarija je obvezno razkuževanje rok; če je le možno naj obiskovalci za plačilo vstopnine uporabljajo brezstične plačilne kartice, torej negotovinsko obliko plačila," je še povedal Kolar.

Obiskovalce prosijo za strpnost, saj bodo v primeru večjega števila obiskovalcev vstop omejili na manjše skupine. Tako bodo lahko zagotovili varen ogled več kot 120 vrst rib in 50 različnih vrst plazilcev, dvoživk in insektov, ki bivajo v biotsko najbolj pestrem akvariju oz. terariju v tem delu Evrope. Mariborski Akvarij-terarij je svetovno prepoznaven po raznovrstnosti svojih živali in strokovnem delu zaposlenih, spada pa tudi v register pomembnih evropskih zooloških vrtov in akvarijev.

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete tukaj: https://4d.rtvslo.si/arhiv/jutranji-program/174692638.