Jutro ob kavi in kitari – BOOOM

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Novo sredino jutro smo prebudili ob kavi in kitari s koncertom v živo. Tokrat so nas prebujali trije mladeniči, ki slišijo na ime Booom. Luka, Matevž in Patrik so nase opozorili v šovu Slovenija ima talent, zdaj pa že pridno izdajajo lastne skladbe. Nekaj čisto novih so nam tako premierno predstavili tudi v živo.

Jutro ob kavi in kitari - Booom 1.2.

Kako se je začela zgodba skupine Boom?
"Skupina Booom! je nastala kot skupek številnih naključij. Patrik in Luka sta skupaj nekako glasbeno sodelovala že med svojimi srednješolskimi leti, kjer sta nastopala v manjših gledaliških produkcijah. Ti nastopi so Luko prepričali v to da se preizkusi v gledaliških vodah, kjer bi lahko tudi pokazal svoj glasbeni talent. Zato se je odločil, da se bo preizkusil v slovenski produkciji muzikala Briljantina, kjer je spoznal Matevža. Matevž je do takrat že nastopil na muzikalu Vesna in imel veliko glasbenih izkušenj s tem, da je nastopil z bendom in svojo mamo Nušo. Že na avdicijah za muzikal Briljantina, sta se Luka in Matevž zelo dobro ujela. Kasneje se je Patrik zaradi študentskih obveznosti preselil v Ljubljano, kjer je večino svojega časa zaradi vaj za muzikal preživel tudi Luka. Patrik in Luka sta še vedno obdržala zelo dobre stike po končani srednji šoli in sta ogromno svojega prostega časa preživela skupaj, največkrat v lokalu ob kavi. Ko pa sta se nekega dne dobila na pijači po eni izmed vaj za muzikal se jima je pridružil tudi Matevž, s katerim se je Luka že dokaj dobro spoznal. Vsi trije smo se skoraj takoj ujeli in rodilo se je novo prijateljstvo. Poleg standardnega druženja ob pijačah ali splošnega sprehoda po Ljubljani smo se velikokrat znašli v situacijah, kjer smo tudi skupaj zapeli in ugotovili, da smo tudi glasovno zelo kompatibilni. Čez čas se je muzikal Briljantina bližal k zaključku in sta se Luka in Matevž znašla z nekoliko več prostega časa, ki sta ga hotela zapolniti z nečim novim. Patrik je ravno v tem času zaključil svojo glasbeno ekspedicijo na šovu Slovenija ima Talent in si želel nekaj drugega kot pa pot solo izvajalca. Tako smo se dobili v lokalu, kjer smo se prvič srečali in postavili temelje za skupino Booom!. Kmalu za tem smo začeli vajami in javnim nastopanjem, nedolgo za tem pa je sledilo pisanje avtorskih pesmi, kjer se je izkazalo, da smo vsi trije zelo kompatibilni kot pisci pesmi. Nekaj mesecev po vzpostavitvi skupine Booom! smo izdali našo prvo avtorsko pesem Julija in pol leta kasneje naš drugi singel Dvignem Te. Obožujemo naše delo in primarno bi se Sloveniji in širši publiki pokazali z našim avtorskim delom, ampak najpomembnejše je to, da uživamo v družbi en drugega in, da lahko tudi to pokažemo vsem."

Zakaj ste se odločili za skupno glasbeno pot in ne za samostojne kariere?
"Kot je že omenjeno v 1. Vprašanju, se super razumemo in uživamo v družbi drug drugega, to nas je pripeljalo do skupne kariere in upamo, da bomo v taki zasedbi še dolgo uživali in delovali."

Zakaj ima ime skupine kar tri o-je?
"3-je o-ji so prav zato, ker smo tudi mi 3-je v skupini.
Za vsakega izmed članov po 1 “O”."

S kom sodelujete pri ustvarjanju skladb?
"Zaenkrat smo sodelovali s kar nekaj izjemnimi slovenskimi glasbeniki in za te priložnosti, smo zelo hvaležni in prav od vsakega smo odnesli ogromno.
Imena, ki jih velja izpostaviti so:
Jan Plestenjak, Žan Serčič, Blaž Švab in vsi modrijani. Na samem začetku ustvarjanja tudi z Nacetom Jordanom, našim prvim producentom in prijateljem, ter še z nekaterimi ostalimi izjemnimi glasbeniki, ki so nam pomagali na takšen in drugače način, veliko jih je bilo."

Decembra ste z Modrijani izdali prekrasno balado, kaj lahko pričakujemo od vas v letu 2023?
"V novo leto 2023 vstopamo z upanjem, da bi oddelali čim več nastopov in koncertov ter seveda izdali nekaj novih singlov oz. novih avtorskih komadov. Seveda pa nas čaka trdo delo in upamo ter želimo si, da bi naše izdelke ljudje lepo sprejeli."