Foto: Radio Maribor/Anja Urek
Foto: Radio Maribor/Anja Urek

Z Maksimiljanom Klančnikom, predsednikom turističnega društva gostincev Pohorje, smo govorili o gostinski sezoni na Pohorju, ki je letos nekoliko drugačna.

''Gostinci na Pohorju smo lahko zadovoljni z letošnjim obiskom turistov. Tisti, ki ponujajo še nočitve dosegajo tudi več kot 100-odstotno zasedenost kapacitet,'' razlaga Klančnik.

Po besedah Klančnika so gostje iz tujine zelo redki, veliko pa je gostov iz drugih predelov Slovenije. ''To je zelo dobra reklama za Pohorje, na nas pa je, da se potrudimo, da se gostje tudi vrnejo,'' pravi Klančnik.

Glede nočitev pa poudarja, da gostje na Pohorju ostajajo do štiri dni, največ pa je enodnevnih gostov. ''Ugotavljamo, da so letošnji gosti zelo zapravljivi. Morda je to posledica tega, da so nočitve krite z vavčerji,'' pravi Klančnik.

Zaskrbljeni pa so zaradi zimske sezone. ''Kar se tiče zimske sezone, pa smo gostinci zaskrbljeni. Z vavčerji bomo morda rešili letni turizem, vendar je tudi zimski turizem zelo pomemben. Izpad bo tudi šolskega turizma, ki na Pohorju in tudi drugje predstavlja pomemben del zimske sezone,'' poudarja Klančnik.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora