Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Kristijan in Jasmina sta tudi tokrat govorila z moškega in ženskega vidika. Kristijan gume menjava kar sam, Jasmina pa gre k vulkanizerju. Kaj pa menijo poslušalci?

"Raje grem k vulkanizerju, kot pa gume menjam sam. Niti jih nikoli nisem sam menjal, naj strokovnjaki to naredijo in si potem varen na cesti," je povedal poslušalec Milan.

"Ženske so stokrat bolj sposobne kot moški, moški se delamo najpametnejše, pa je marsikatera ženska nad nami," je povedal poslušalec Slavko.

"Prvi moj avto je bil fičko in sem se kar nekajkrat menjala gume. To mi ni delalo težav, zdaj pa sem že starejša in tega več ne delam,« je povedala poslušalka Ljuba.

Foto: BoBo
Foto: BoBo

Za strokovno mnenje smo vprašali tudi vulkanizerja Mitjo Pušnika. "Moje prepričanje je, da je boljše, da obiščete ustrezno delavnico. Ne samo, da vam previjačimo kolesa, kar je najlažji del naloge. Ampak tudi, da se napolni tlak na ustrezno količino ter, da se tudi pnevmatika ustrezno zmontira. Če si sami menjavamo gume, je dobro, da jih pregledamo – te ko snamemo in tiste, ki jih damo na vozila. Da vidimo, če je guma obrabljena enakomerno ali mogoče enostransko, na notranji ali zunanji strani. Da se ne obrabljajo prekomerno po nepotrebnem."

Vabljeni k poslušanju jutranje debate: