Jutro ob kavi in kitari – LPS

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Prvi zametki skupine so bili pred petimi leti v glasbeni učilnici Gimnazije Celje – Center. Potem preko Eme Fresh do zmage na Emi in evrovizijskega odra v Torinu, vse do sredinega akustičnega nastopa v jutru na Radiu Maribor. To je skupina LPS.

Jutro ob kavi in kitari - LPS

Kako se je začela zgodba skupine LPS?
"Naša zgodba se je začela z Žigovo idejo, da bi ustvaril bend, kateremu sta se dokaj kmalu pridružila Gašper in Filip. Od leta 2018 se je zasedba zelo spreminjala, poleti leta 2021 pa sta se pridružila tudi Mark in Zala in začeli smo resno delati na avtorski glasbi."

Kako se spominjate vaše zmage na EMI?
"Zmaga na EMI je bil trenutek ekstremne sreče, evforije, ki se je tudi pokazala v naši solzni reakciji, To bo vedno eden od naših najlepših spominov."

Verjetno je tudi nastop na Evroviziji bil nekaj nepozabnega?
"Vsekakor, nastop na evrovizijskem odru je nekaj zelo posebnega in smo zelo hvaležni, da smo imeli to priložnost."

Kakšno je življenje skupine LPS po nastopu na Evroviziji?
"Po nastopu na Evroviziji delujemo naprej, čim več nastopamo in pišemo nove pesmi, ki jih želimo čim prej predstaviti publiki. Ravno smo izdali svoj najnovejši singel Osem korakov in komaj čakamo, da izidejo še druge pesmi."

Kako gledate na letošnjo situacijo, ko Eme ne bo?
"Za Emo se nam zdi škoda, ker se vsako leto najde ogromno talenta, a se nam zdijo Joker Out vsekakor odlični predstavniki Slovenije in smo zelo veseli, da nas bodo zastopali v Liverpoolu."