Kornelija nas je posladkala tudi v jutranjem programu. Foto: MMC RTV SLO/Robert Zajšek
Kornelija nas je posladkala tudi v jutranjem programu. Foto: MMC RTV SLO/Robert Zajšek

"Korona mi je prinesla res nekaj najlepšega, kar bi si lahko mislila, da mi bo. Moram priznati, da sem bila 12 let gostinka in to ni bil moj idealen poklic. Začela sem v študentskih letih, v mojih tridesetih pa sem še vedno delala v gostinstvu … Vem, da je korona marsikomu prinesla veliko slabega, moja zgodba pa je drugačna," je povedala Kornelija.

Druge službe v času korone ni niti iskala, saj je veliko njenih prijateljev in tudi sicer ljudi nasploh izgubilo službe.

Na začetku je Korneliji sicer ustrezalo malo pavze, vendar pa se je kar hitro začela dolgočasiti. "V eno sem delala kot gostinka, vse vikende, nedelje, praznike in mi je pasalo biti malo doma, da se lahko odpočijem. Po mesecu, dveh pa mi je postalo res dolgčas in sem začela peči iz heca. Potem sem pekla vedno bolj, vsak drugi dan in doma vsega tega nismo mogli pojest. Slaščice sem nesla sosedom, sorodnikom, prijateljem, potem pa so se hitro začeli vrstiti pozitivni komentarji."

Foto: MMC RTV SLO/Robert Zajšek
Foto: MMC RTV SLO/Robert Zajšek

Najbolj zanimivo pri Kornelijini zgodbi pa je to, da še sama pravzaprav ni vedela, da ima takšno žilico za slaščičarstvo. Njena poslovna pot se je začela od ust do ust, pot do nje so našli mnogi prav preko rojstnodnevnih zabav.

Kaj pa danes?
"Niti več ne dohajam, naročila tudi že zavračam, mi je zelo hudo ampak imam samo dve roki. Povprečje zdaj pa je med 15 in 20 tort na teden, plus velika količina ostalega … delam tudi figurice za torte."

Svoj slaščičarski posel je poimenovala Cornelia - cakes & more. V stik z njo pa lahko stopite tudi tukaj.

Foto: MMC RTV SLO/Robert Zajšek
Foto: MMC RTV SLO/Robert Zajšek

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora: