Slika je simbolična. Foto: BoBo
Slika je simbolična. Foto: BoBo

V rubriki Dvojni espresso smo tokrat sproščeno klepetali o praznikih. Kdaj je čas za okrasitev in kdaj vi postavite božično drevesce? Kristijan Šmid in Jasmina Bauman sta ugotovila, da sta si pri tem različna, sploh Kristijan že zdaj v avtu posluša samo božične pesmi.

Kristijan je smrečico s svojimi domačimi tudi že postavil, Jasmina pa čaka na predbožični večer. Okraski pa se vsekakor nekje doma že najdejo. Včasih je dovolj le nekaj bleščic, kakšen trak pisanih barv, nekaj storžev in vejic iz narave ter kanček ustvarjalnosti.

Z malo domišljije in ustvarjalnosti lahko doma naredimo najrazličnejše božične dobrote pa tudi okraske. Foto: MMC RTV SLO
Z malo domišljije in ustvarjalnosti lahko doma naredimo najrazličnejše božične dobrote pa tudi okraske. Foto: MMC RTV SLO

O trendih okraševanja smo se pogovarjali z doktorico Sabino Šegula, ki sodeluje tudi pri okrasitvi prazničnih dreves v Vatikanu.
"Tradicionalna adventna barva je vijoličasta, ker je to barva pričakovanja. To pravzaprav ni trend ampak stalnica. Je pa modni trend barva konjaka, ti občutki barv nas popeljejo do kamina, barve plamenov in začutimo tisto toplino. Nasprotje temu je hlad, recimo ivje ob jutrih, … v ospredju je tudi temna barva recimo žajblja. Tudi rožnati odtenki, recimo barve marelice in pa božična rdeča, zelena in bela, s kakšnimi srnicami, jelenčki, snežinke," je povedala.

Poslušalka Mira pa je zaupala simpatičen pripetljaj iz otroštva. "Ko smo bili majhni otroci, smo doma pekli kekse za smrečico, ampak do novega leta na smrečici ni bilo nobenega več. Vse smo pojedli. To je bilo najbolj dobro pecivo, najboljši so bili božični keksi na smreki."

Prisluhnite celotni rubriki: