Kristijan Šmid je v jutranjem programu gostil odgovornega urednika Radia Maribor Roberta Levsteka in glasbenega urednika Gregorja Stermeckega. Na idejo za tovrsten projekt je prišel odgovorni urednik radia, ki želi vnesti nekaj "frišnega" v ta koronski čas.

Na pobudo Radia Maribor v Regionalnem RTV centru Maribor ob sodelovanju z Radiem Si in Televizijo Maribor pripravljamo nov projekt, poimenovan – Frišno/FreshDan nove slovenske glasbe. Z njim se želimo se pokloniti najboljši novi slovenskih glasbi in jo preobleči v priredbah Big banda RTV Slovenija.

Foto: MMC RTV SLO/Manuela Horvat, Radio Maribor
Foto: MMC RTV SLO/Manuela Horvat, Radio Maribor

"Razmišljali smo o tem, kaj slovenska glasbena scena še nima, kaj potrebuje, kaj lahko mi damo kot medij kot radio in kaj lahko naredimo znotraj RTV Regionalnega centra Maribor. Pa tudi, kako lahko povežemo različne programe, ki smo tukaj - torej Radio Si, Televizija Maribor in Radio Maribor. Vsi skupaj imamo samostojne programe, smo tudi dopisniki RTV Slovenija," je povedal Robert Levstek.

Deset skladb je bilo izbranih na predlog glasbenih uredništev Radia Maribor in Radia Si. Izbrane skladbe bo priredil Big band RTV Slovenija in izvedel na prireditvi, ki bo 1. oktobra 2021 ob 19.30 v veliki dvorani SNG Maribor. Zabavno-glasbeno prireditev bo povezoval igralec Jure Ivanušič, na prireditvi bo podeljena tudi nagrada za "Naj novo slovensko skladbo" zadnjega leta po izboru radijskih poslušalcev.

"Namen je bil, da skladbe zadnjega leta nekako povzdignemo na nov oder. V glasbenem uredništvu opažamo, da je slovenska glasba v vzponu, veliko dobre muzike nastane skozi vse leto. Mi pa smo izbrali 10 najboljših skladb. Te skladbe pa bodo dobile povsem novo preobleko z Big Bandom RTV Slovenija, kar bo še posebej zanimivo," je dodal Gregor Stermecki.

Glasujete lahko tukaj:
https://www.rtvslo.si/radio-maribor/glasujte-za-naj-novo-slovensko-skladbo-zadnjega-leta/592783

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora: