Foto: Radio Maribor/Pexels
Foto: Radio Maribor/Pexels

Z majhnim otrokom je dobrodošlo potovati, saj potovanja vzgajajo in pozitivno vplivajo na človeka – ne glede na njegovo starost, zato je tudi za otrokov razvoj dobrodošlo, da spoznava nove kulture, jezik in se pri tem marsikaj nauči.

Bojana Ksela Rose je skupaj s partnerjem Donaldom ustanovila blagovno znamko Najlepša otroška potovanja, za katero sta bila navdih njuna otroka. ''Kot mama mislim, da je prav in pomembno, da otrokom pokažemo mavrico – vse barve tega sveta,'' poudarja sogovornica.

Veliko staršev je še vedno strah daljših potovanj z otrokom, zato ob tem Bojana Ksela Rose poudarja: ''Počutje otroka na potovanju definirajo starši. Kljub določenim strahovom, kaosu in nepredvidljivim dogodivščinam se je v danem trenutku potrebno sprostit in uživat.''

Otrokom oziroma družinam prijazna potovanja so v prvi vrsti takšna, da najmlajšim nudijo številne aktivnosti. Pred samim potovanjem pa sogovornica svetuje, da otroke na potovanje ne pripravljamo. ''Naj bo to čimbolj naravno in sproščeno,'' še dodaja.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora v katerem smo se dotaknili tudi stresnega pakiranja, varnosti na potovanju in trenutno najbolj zaželenih destinacij za potovanje z otrokom.

Najlepša otroška potovanja